Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У рамках проєкту здійснюються заходи, націлені на привернення уваги до проблеми зміни клімату та зменшення негативного впливу на довкілля

2021.05.20

           

            Земля наближається до екологічної катастрофи з огляду на безпрецедентний період екстремальних погодних умов і кліматичних катаклізмів, яким став 2020 рік. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час свого онлайн-виступу на міжнародній конференції «Петерсберзький кліматичний діалог». Його заяву оприлюднено на сайті Організації Об'єднаних Націй. За словами Гутерреша, торік середній показник температури був найвищим за 3 мільйони років – це 3°C, а рівень моря піднявся на 15 метрів. Водночас рекордного значення досягла концентрація вуглекислого газу – на 148% вище за доіндустріальний рівень.

           Гутерреш висловив упевненість у тому, що запобігти найгіршим наслідкам кліматичних змін удасться, якщо країни світу об'єднають зусилля в цьому напрямі. За даними ООН, країни, на частку яких випадає 73% викидів, зобов’язалися до 2050 року домогтися нульових викидів. Також генсек ООН закликав міжнародні кредитні агентства припинити фінансування великих проєктів із викопного палива, які, за його словами, більше не є економічними інвестиціями. 

           Крім того, у своєму виступі він зазначив, що країни Великої сімки повинні взяти на себе «істотні» зобов'язання з фінансування боротьби зі зміною клімату й навіть подвоїти їх.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.