Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У світі щороку зростає кількість електромобілів

2022.06.27

           У світі щороку зростає кількість електромобілів, що безумовно є позитивним явищем для зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Однак, щоб електромобілі стали масовим явищем, їм потрібна розгалужена мережа рішень для заряджання, щоб забезпечити водіїв достатнім джерелом живлення. Наприклад, у Сполучених Штатах зараз близько 100 000 громадських зарядних станцій, але до 2030 року це число має збільшитися приблизно до 1,2 мільйона, щоб задовольнити попит. У Китаї кількість громадських зарядних станцій має збільшитися з 1,15 млн зараз до приблизно п’яти мільйонів до 2030 року, коли дорогами Піднебесної курсуватиме понад 100 млн легкових електромобілів.

           Так само кількість громадських зарядних станцій у Європі має збільшитися з нинішніх 2,9 млн до 6,8 млн всього за вісім років. Нагадаємо, що на старому континенті 2021 року налічувалося близько 340 000 зарядних станцій. Зростає кількість електромобілів і в Україні, відповідно зростає потреба в інфраструктурі зарядних станцій для них. 

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.