Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM У світі все більшого поширення набуває тенденція до переходу на електромобілі

2023.01.09

    

            У світі все більшого поширення набуває тенденція до переходу на електромобілі, відповідно, ринок електромобілів стрімко розвивається. До прикладу, 79% куплених у Норвегії у 2022 р. авто – електричні. Це значно зменшує вуглецевий слід і відповідно негативний вплив на навколишнє середовище.

           Ми підтримуємо цей тренд у рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» (Part4CM), який передбачає встановлення зарядної станції на сонячних панелях для електромобілів у Івано-Франківську. Проєкт спрямований на розвиток та підтримку інноваційної співпраці з метою пом'якшення зміни клімату в транскордонному регіоні Румунії-України. Актуальність тенденції купівлі електромобілів в Україні підтверджується даними, які вказують, що з початку війни цей ринок виріс у півтора раза.

           Певною мірою це було зумовлено паливною кризою. Минулого року українці придбали 13,6 тисячі авто з нульовим рівнем викидів. Оскільки у світі прогнозується подальше зростання кількості електрокарів, розвиток інфраструктури зарядних електростанцій набуває все більшої актуальності.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.