Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM З урахуванням глобальної кліматичної та екологічної ситуації, проєкт має на меті підвищення обізнаності щодо використання джерел енергії, які не завдають значної шкоди довкіллю.

2021.02.25

     

     За останні два десятиліття потужності відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) збільшилися швидкими темпами, а 2020 року було досягнуто найвищого приросту з 1999-го. Так, у 2020-му щорічне збільшення потужностей відновлюваної енергетики зросло на 45% і становило майже 280 ГВт. До того ж досягнутий рекордний приріст потужностей може стати новою нормою. Зокрема, потужність сонячної енергії зросла на 50% порівняно з допандемійним періодом. Тим часом вітрова енергія збільшила показники вдвічі. 

      Згідно з прогнозами, розвиток сонячної фотоелектричної енергетики й далі битиме рекорди, а щорічні надходження досягнуть 162 ГВт до 2022 року — майже на 50% вище до рівня 2019 року. Зазначається, що зростання потужності Європи прискорюється завдяки подальшій політичній підтримці, щораз більшому корпоративному ринку PPA та зменшенню витрат на фотоелектричну енергію. Нині серед лідерів із розвитку відновлюваної енергетики називають Китай, на частку якого протягом кількох років випадало близько 40% світового приросту потужностей у цій сфері.

      Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.