Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM З урахуванням серйозності проблеми зміни клімату, проєкт націлений на підвищення обізнаності про кліматичну ситуацію та заходи для запобігання подальшим негативним наслідкам

2021.03.02

    З урахуванням серйозності проблеми зміни клімату, проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату» націлений на підвищення обізнаності про кліматичну ситуацію та заходи для запобігання подальшим негативним наслідкам.

    Рада Безпеки ООН визнала зміну клімату серйозною загрозою для безпеки світу, проблемою, яка не тільки завдає шкоди навколишньому середовищу, а й підриває політичну, економічну і соціальні системи. Така заява пролунала під час засідання 23 лютого, яке відбулося в онлайн режимі.

    «Наука каже чітко: ми повинні обмежити підвищення глобальних температур півтора градусами до кінця сторіччя. А наш борг ще більш очевидним: ми повинні захистити людей і спільноти, які страждають від зміни клімату. Ми повинні прискорити підготовку до наслідків кліматичної кризи, що наростає, заради міжнародного миру і безпеки», — заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він нагадав про важливість досягнення цілей Паризької угоди по клімату і закликав створити глобальну коаліцію, мета якої — домогтися до середини століття нульових викидів парникових газів.

    На засіданні виступив всесвітньо відомий натураліст і телеведучий сер Девід Аттенборо. Він назвав зміну клімату «найстрашнішою загрозою безпеці, яка коли-небудь стояла перед сучасним людством». На його думку, забруднення океанів, погіршення доступу до чистої води і продуктів харчування, руйнування житла можуть спровокувати конфлікт, подібний за масштабами до Першої світової війни.

    Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.