Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#Part4CM Зарядні станції для електромобілів в Україні

2022.11.22

  

           Інфраструктура — ключовий момент у розвитку будь-якої галузі. Якщо говорити про електромобілі, то ключовою ланкою для їх швидкого розповсюдження повинні стати станції зарядки електромобілів. Саме вони є запорукою комфортного використання електрокара, з можливістю подорожувати не лише в межах, обумовлених ємністю акумуляторних батарей, а й на більші відстані. Інфраструктура зарядних станцій електромобілів в Україні розвивається досить жваво, кожне велике місто пропонує багато електрозаправок, що дозволяє використовувати електромобіль у межах великого міста фактично без обмежень.

           У цілому по Україні ситуація не гірша, але власники електромобілів повною мірою не володіють інформацією стосовно того де можна зарядити автомобіль, якщо виїжджаєш за межі звичної локації.

           У рамках проєкту Part4CM з метою розвитку інфраструктури зарядних станцій для електромобілів у Івано-Франківську буде встановлено зарядну станцію на сонячних панелях на вулиці Чорновола, біля стадіону «Рух». У зв’язку з розвитком мережі зарядних станцій деякі онлайн сервіси пропонують карту зарядних станцій в Україні для полегшення пошуку користувачам електромобілів.

           Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі «Румунія-Україна 2014-2020» ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.