Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Представники Департаменту взяли участь у засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації міст нагороджених призом Європи.

2024.06.03

        Засідання Асамблеї відбувалось в партнерському місті Любліні, яке головує в Асоціації  починаючи з 2023 року. Під час заходу обговорювались важливі питання, які зокрема, стоються геополітичної ситуації у східній Європі за згуртованості європейського співтовариства навколо проблеми війни в Україні.

        Крім того, в рамках заходу відбулась також зустріч молодих делегатів країн-учасниць Асоціації міст, нагороджених Призом Європи. В рамках молодіжної зустрічі відбулись заходи щодо життя в ЄС, зокрема, презентація життя дівчини в Україні в контексті війни та семінар «Розбудова довіри в інтеграції на основі європейських цінностей.

        Представники нашої делегації мали можливість представити проєкт, який передбачає відкриття в Івано-Франківську реабілітаційного центру для потреб військового та цивільного населення, що постраждали в наслідок війни. Для створення даного центру необхідно якомога більше залучити зацікавлених осіб та партнерів, тож цьогорічна зустріч друзів міст нагороджених Призом Європи стала також нагодою  долучитись до доброї справи та підтримати ініціативу Івано-Франківська. В рамках прорами Асамблеї учасники мали змогу відвідати Ніч культури - культурний захід, що проводиться щорічно в місті Люблін. Протягом цієї ночі людям дозволяється безкоштовно відвідувати театральні вистави, концерти класичної, популярної, госпел і народної музики, виставки, кінопокази або вуличні заходи.

         На завершення засідання Генасамблеї, керівники делегацій міст-учасниць підписали декаларацію міст нагороджених Призом Європи щодо солідарності з Україною.

         Зустріч партнерів завершилась поїздкою до Львова, де учасники зустрілись з мером міста та відвідали Личаківський цвинтар.

         Слід зазначити, що під час засідання Генеральної асамблеї Асоціації міст нагороджених Призом Європи, місто Івано-Франківськ отримало відзнаку з нагоди 15-річчя співпраці між Івано-Франківськом та Любліном з рук Президента міста Любліна пана Криштофа Жука, голови Асоціації.

         Тож Шановні партнери, колеги та друзі з Любліна! Кшиштоф Жук/ Кшиштоф Становскі, Евеліна Грабан

         Ця знаменна дата є свідченням нашої спільної відданості, тісної співпраці та дружніх відносин, які розвивалися і міцнішали протягом цих років.

         За цей час наші міста досягли значних успіхів у різних сферах — культурній, освітній, економічній та соціальній. Спільні проекти, обміни досвідом та взаємна підтримка стали фундаментом для побудови міцних відносин, які сприяють розвитку наших громад.

         Ми щиро вдячні нашим польським друзям за їхню відкритість, доброзичливість та співпрацю. Люблін та Івано-Франківськ стали прикладом того, як дружба та співпраця можуть приносити реальні результати та покращувати життя наших громадян.

         Бажаємо, щоб наші відносини і надалі зміцнювались, відкриваючи нові горизонти та можливості для обох міст. Нехай ця співпраця слугує прикладом для інших міст і країн, демонструючи, що об'єднані зусилля можуть змінювати світ на краще.