Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

В Івано-Франківську за підтримки Програми USAID функціонує R&D центр Framiore

2021.10.01

     В Івано-Франківську за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» функціонує центр з розробки та тестування одягу (R&D центр) Framiore.

     Українська марка модного одягу Framiore пройшла шлях від невеликого місцевого підприємства до бренду з міжнародним культовим статусом. Усупереч швидкоплинній моді, цей динамічний лідер напряму еко-фешн прагне підкорювати світ у розважливий спосіб, побудований на концепції поваги до довкілля, людей і тварин. Для своїх виробів компанія використовує тканини, виготовлені за екобезпечними технологіями – у якості реакції на те, що індустрія моди зажила собі слави одного з найбільших забруднювачів. Прагнення бренду виробляти якісний одяг із використанням технологічних процесів, які не шкодять довкіллю, привертає до нього все більше і більше поціновувачів у багатьох країнах світу. 

     Завдяки підтримці Програми USAID КЕУ, команда бренду розробляє нову виробничу екосистему:
  •  на базі інноваційного центру Promprylad.Renovation в Івано-Франківську створили власне, більше виробництво
  •  працює R&D центр – ґрунтовніше перевіряють якість тканин та одягу ще на стадії прототипування
  •  інтегрують технології ощадного (lean production) та екологічного виробництва
  •  долучають до команди талановитих людей, ще й еколога, який допоможе обирати кращі тканини для одягу FRAMIORE та слідкуватиме за відповідністю виробництва та продукції міжнародним екологічним стандартам

     Framiore відрізняється від інших виробників тим, що у своїх моделях використовує традиційні мотиви різних етнічних груп світу. Наприклад, одна з колекцій цілком побудована на традиційному одязі народності хмонг, яка мешкає у Південно-Східній Азії. Наталія сподівається, що цей підхід заохотить покупців одягу більше дізнаватися та більше цінувати унікальну культурну спадщину та традиції різних країн світу. Ще одним джерелом доданої вартості продукції Framiore є низка інтерв’ю з жінками тих народів, чиї етнічні мотиви використовуються у колекціях бренду – що привертає увагу до їхньої особистої історії.