Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SF Ось і завершився ще один транскордонний грантовий проект!

2023.12.04

      Ось і завершився ще один транскордонний грантовий проект!

      1 грудня відбулася фінальна прес-конференція присвячена досягненням та результатам проєкту "Безпечне майбутнє" Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за фінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020

      Партнери проєкту:

- Головний бенефіціар - Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради (Україна)

- Бенефіціар 1 -  Солотвинська селищна рада (Україна)

- Бенефіціар 2 - Муніципалітет м. Бая-Маре (Румунія)

- Бенефіціар 3 - Муніципалітет м. Сігет (Румунія)

      В рамках реалізації проєкту «Безпечне майбутнє» збудовано  Дата-центри у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет.

      Дата-центр в Івано-Франківську складається з:

  • серверної частини (місце розташування серверів для аналізу та обробки даних)
  • центру оперативного реагування (встановлено робочі місця для диспетчерів служб, задіяних в роботі Дата-центру)
  • приміщення з бек-апами (приміщення для зберігання інформації).

      Надзвичайно важливим результатом проєкту є швидка та ефективна взаємодія між різними службами, відповідальними за громадський порядок та безпеку. Це зумовлено низкою факторів: наявністю єдиної для всіх відповідних служб системи отримання, передачі, аналізу та збереження даних; можливістю розміщення диспетчерів та чергових в приміщенні Дата-Центру з безпосереднім доступом до зазначених даних; отримання інформації про небезпечну або потенційно небезпечну подію у вигляді проаналізованих системою даних разом із відео- та фотоматеріалами.

      Дата-центр стане основою для подальшої розбудови розумного міста «Smart Ivano-Frankivsk», а також його встановлення створить можливості для розвитку нових проєктів у таких сферах, як управління муніципальним транспортом, електронна освіта, геоінформаційні системи, управління дорожнім трафіком тощо.

      Це дозволить якомога оперативніше реагувати на різноманітні надзвичайні події й гарантувати безпеку місцевих мешканців та гостей нашої територіальної громади.

      Дякуємо всім учасникам та тим, хто був долучений до реалізації проєкту!