Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SF Практика застосування моніторингу дата-центрів

2023.03.08

     

      Задля запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов'язаних із загрозою життю, здоров'ю та безпеці суспільства, у світі користується великою популярністю практика застосування для моніторингу дата-центрів. У випадку небезпечної ситуації швидке реагування має вирішальну роль. Вулична зйомка може використовуватись аварійно-рятувальними службами як для визначення під'їзних шляхів, покращення обізнаності про ситуацію, покращення зв'язку та координації, так і для забезпечення однакової картини ситуації для всіх залучених сторін та спецслужб на всій території.

      Також просторова розвідка допомагає уникнути та запобігти потенційним небезпечним ситуаціям та повідомляє про перешкоди на місці події. Стосовно безпеки міста, то за допомогою дата-центрів поліція має можливість оперативно реагувати та запобігати небезпекам у місті. Використання дата-центрів для визначення номерних знаків, розпізнавання облич та моніторингу ситуації в місті використовується в провідних державах як основа боротьби зі злочинністю. Подібне програмне забезпечення використовується прикордонними службами для виявлення нелегальних мандрівників.

      Проєкт «Безпечне майбутнє» (SF, 1HARD/4.3/36) впроваджується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020 Проект має на меті побудову чотирьох Дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. Дата-центр в Івано-Франківську буде знаходитись у комунальному приміщенні на стадіоні «Рух».