Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SF Продовжуємо інформувати про головні активності Проєкту!

2023.04.07

   

      У рамках проєкту «Безпечне майбутнє» в Івано-Франківську передбачається створення дата-центру, який складатиметься з серверної частини, центру оперативного реагування та приміщення з бек-апом. Дата-центр або центр обробки даних – це об'єкт, що складається з об'єднаних у мережу комп'ютерів, систем зберігання даних та обчислювальної інфраструктури, які використовуються для збору, обробки, зберігання та розповсюдження великих обсягів даних.

      Компоненти центру обробки даних також потребують значної інфраструктури для підтримки апаратного та програмного забезпечення центру. Сюди входять підсистеми електроживлення, джерела безперебійного живлення (ДБЖ), вентиляція, системи охолодження, пожежогасіння, резервні генератори та підключення до зовнішніх мереж. Існує багато типів дата-центрів та моделей обслуговування. Їхня класифікація залежить від того, чи належать вони одній або багатьом організаціям, як вони вписуються (якщо вписуються) в топологію інших дата-центрів, які технології вони використовують для обчислень і зберігання даних, і навіть від їхньої енергоефективності.

      Проєкт «Безпечне майбутнє» (SF, 1HARD/4.3/36) впроваджується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020 Проект має на меті побудову чотирьох Дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. Дата-центр в Івано-Франківську буде знаходитись у комунальному приміщенні на стадіоні «Рух».