Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SF У рамках проекту «Безпечне майбутнє» продовжуємо ділитися інформацією про дата-центри та їх застосування

2023.06.27

      У рамках проекту «Безпечне майбутнє» продовжуємо ділитися інформацією про дата-центри та їх застосування. Центри обробки даних - це централізовані сховища інформації. Вони включають в себе серверні ферми та мережеве обладнання, яке зберігає, обробляє та розподіляє величезні обсяги даних для клієнтів. Центри обробки даних можуть пропонувати такі послуги, як сховище даних, аналіз даних, зберігання даних тощо.

      Загалом, по всьому світу існує безліч центрів обробки даних різних типів та розмірів. Окрім великих міжнародних компаній, дата-центрами користуються також і малі та середні бізнеси, а також і правоохоронні органи, задля забезпечення правопорядку та попередження небезпечних ситуацій. Висока швидкість, надійність та гарантована безпека – це ті критерії, які роблять ЦОД все більш і більш затребуваними.

      Проєкт «Безпечне майбутнє» (SF, 1HARD/4.3/36) впроваджується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020 Проект має на меті побудову чотирьох Дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. Дата-центр в Івано-Франківську буде знаходитись у комунальному приміщенні на стадіоні «Рух».