Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#SF Відбувся навчальний візит представників структур, відповідальних за безпеку Івано-Франківська, до міст-партнерів Сігету та Бая-Маре в рамках проекту

2023.10.12

      З 10 по 13 жовтня відбувся навчальний візит представників структур, які відповідають за безпеку Івано-Франківська та Солотвино, до Сігету та Бая-Маре (Румунія) в рамках транскордонного проекту "Безпечне майбутнє".

      Метою візиту було ознайомитись із станом реалізації основних заходів партнерами проекту в румунських партнерів та поділитись досвідом реалізації проекту українських містах-партнерах. Під час навчального візиту учасники відвідали дата-центри в Сігеті та Бая-Маре, створені в рамках проєкту, та обговорили спільні виклики та пропозиції їхнього вирішення. Представники з України та Румунії обмінялися досвідом щодо застосування дата-центрів та камер відеоспостереження задля покращення безпекової ситуації в містах-партнерах.

      Проєкт «Безпечне майбутнє» (SF, 1HARD/4.3/36) впроваджується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.Метою проекту є побудова чотирьох Дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет задля підтримання безпеки та правопорядку в містах.