Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Бізнес-сніданок з міським головою та місцевими архітекторами на тему концепція розвитку території Міської дитячої екологічної станції!

2023.12.20

       Мета зустрічі: розробка концепції розвитку Міської дитячої екологічної станції та створення просторового бачення території. На зустріч запросили архітекторів, ландшафтних дизайнерів, освітян, представників вищих навчальних закладів.

       Учасники сніданку поділилися своїми ідеями, зокрема щодо планування та облаштування території закладу, створення інноваційного простору для навчання та екологічного розвитку дітей, в тому числі з інклюзивним компонентом.

       «Спільно з міською дитячою екологічною станцією подаємося на проект Румунія-Україна. Подивились на територію, в якому вона стані, що там можна зробити і стикнулись з тим, що потрібна стратегія просторового розвитку, функціональне її використання», - каже Директор департаменту інвестиційної політики Ігор Попадюк.

       «Ми єдині в місті маємо тепличний комплекс і навчаємо дослідну ділянку - це наша родзинка. Зараз ми працюємо над проєктом, це поки що теплиці. Там вирощуємо розсаду, проводимо гурткову роботу з дітьми, реабілітація діток ВПО, вони люблять працювати з рослинами», - розповідає директорка екологічної станції Галина Глушко. Місце є, команда є, бажання розвинути цю територію є. Потрібен проєкт розвитку і грантові кошти, щоб облагородити цей оазис серед нашого міста.

       Загальна ідея полягає в тому, щоб Міська дитяча екологічна станція стала провідним центром формування екологічної свідомості серед учнів та громади міста, сприяла зміні культури поведінки до навколишнього середовища.

       «Такий скарб є в нашому місті , який треба бережно розвивати. Як архітектор хочу сказати - це правильне рішення створити такий ґрунтовний проєкт. Я допоможу чим зможу, бо такі речі спільно маємо реалізовувати для наших дітей і збереження такої цінності», - каже архітекторка та дизайнерка Іра Чолій.