Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Стартував проект підтримки внутрішньо переміщених осіб

2022.11.21

           19 листопада розпочалося проведення серії інтеграційних зустрічей для внутрішньо переміщених осіб в рамках Проекту «Покращення умов проживання та інтеграції біженців з територій, що безпосередньо постраждали від російської агресії проти України, у центрах для внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській громаді» Програми «Польська Допомога». Перший захід пройшов в теплій та жвавій атмосфері.

           Важливо, щоб люди, які вимушено переїхали до Івано-Франківська з міст, де ведуться бойові дії, відчували комфорт та безпеку, підтримку містян та один одного. Одним з інструментів, що допомагають досягти бажаної цілі - є настільні ігри.

           Ігри сприяють покращенню пам'яті і когнітивних функцій, зниженню ризику психічних захворювань, зниження стресу, швидкій реакції і розв'язанню проблеми, цілеспрямованості.

           Ігри допомагають розвинути логічні й розумові здібності, стимулювати критичне і просторове мислення - важливі аспекти розвитку мозку. Настільні ігри добре допомагають у навчанні, розвитку та поліпшенні соціальних та комунікативних навичок.

           А ще ігри допомагають краще познайомитися один з одним. Саме тому ми запланували серію зустрічей з ВПО та місцевими мешканцями, під час яких проходитимуть модеровані психологом настільні ігри.

           Проект «Покращення умов проживання та інтеграції біженців з територій, що безпосередньо постраждали від російської агресії проти України, у центрах для внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській громаді» фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках співпраці для розвитку. Детальна інформація на сайті. Проект передбачає проведення 8 інтеграційних зустрічей та придбання побутового обладнання для місцевого колективного центру розміщення ВПО. Слідкуйте за анонсами та долучайтесь до гри!