Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Тренінг “Як створити успішний цифровий продукт”

2022.10.20

      І знову у нас повний зал, супер цікава тема і крутий спікер. Дякуємо за вашу активність!

      Вчора на події засновник та СЕО компанії Devlight Ігор Полич розповів про 5 кроків створення успішного цифрового продукту. В результаті учасники події отримали послідовний ґайдлайн, який допоможе під час розробки нового продукту.

      Ловіть трохи інсайдів:

Крок 1: Пошук бізнес-ідеї.

      Часто хорошим поштовхом до пошуку ідеї є прагнення вирішити власну проблему, яка, як пізніше виявляється, є проблемою не лише для вас. Порада від Ігора Полича - запускайте стартап тоді, коли готові віддати всього себе роботі над вашою ідеєю. Як знайти достатньо хорошу ідею для стартапу? Слухайте людей, стежте за потребами, які змінюються, виявляйте тренди, пропонуйте рішення.

       

Крок 2: Створення продукту навколо ідеї.

      Дайте відповіді на кілька запитань. Хто наш користувач? Яку його проблему ми вирішуємо? Чи готовий користувач платити за наш спосіб вирішення його проблеми? Після того, як ви розробили MVP (як правило це перша версія продукту, готова до тестування) - слухайте своїх користувачів та спостерігайте, як вони використовують ваш продукт, запитуйте, за що вони б платили гроші. А також вимірюйте важливі показники.

    

Крок 3: Утримування користувача в продукті.

      Потрібно розуміти, чому користувач продовжує використовувати продукт. Це важливий етап, який допоможе проаналізувати, чи на правильному ви шляху ви та як розвивається ваш продукт.

    

Крок 4: Масштабування проекту.

      Для масштабування продукту є декілька передумов: продукт задовольняє базову цільову аудиторію, має органічний ріст, бізнес-процеси готові до масштабування, наявна достатня кількість власних та залучених ресурсів.

     

Крок 5: Капіталізація проекту. Залучення інвестицій.

      Ігор Полич розповів про основні ризики на цьому етапі, показники, які потрібно вимірювати, та які чинники можуть передувати провалу. Одна із порад - бути чесним з собою.

      Використовуйте поради для своїх ідей та слідкуйте за нашими наступними подіями.

      Подія відбувається в рамках проекту «Нова економіка Івано-Франківська (NEF)» — це  проєкт, який передбачає процес трансформації міста у конкурентоспроможний інноваційний економічний центр. Проект впроваджує консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.