Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

#NEF Від мейкерства до меблів преміум-якості: як працює столярна майстерня в Івано-Франківському мейкерспейсі

2023.06.26

        Борис Яcькевич – засновник столярної майстерні “Stoliari”.
        Вже 4 роки Борис працює з виробництвом меблів. Розповідаючи історію Бориса, ми хочемо познайомити вас не тільки з його шляхом як меблевого майстра та підприємця, а й з форматом, який Борис обрав для свого бізнесу, а саме працювати резидентом у відкритій майстерні – мейкерспейс*. Тобто, не у  власному деревообробний цеху, а в спільному просторі, в якому підприємець орендує виробничі потужності та працює зі своєю командою. 

        Коли 4 роки тому, у 2019, команда урбаністичної лабораторії METALAB розпочала створення цього формату майстерні на території одного з корпусів Промприлад.Реновація, на той час це був перший в місті такий простір, і Борис один із перших, хто приєднався до команди резидентів. Окрім оренди майстерні він брав активну участь у наповненні простору та його розбудові, тому ми поговорили не лише про його бізнес, інноваційні підходи та плани, а й про роль Івано-Франківського мейкерспейсу в його діяльності. Восени 2023 року Івано-Франківський мейкерспейс відкриється в оновленому форматі. 

      *Мейкерспейс (makerspace) – це спільний робочий простір для майстрування, прототипування, навчання та дослідження. Креативне середовище для мейкерів-творців, підприємців, стартапів, новаторів. 

       Дізнатись більше можна за посиланням.

        Втілюють проєкт “Нова економіка Івано-Франківська” спільно Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний центр  Promprylad.Renovation, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV Knowledge Networks та платформа Тепле Місто.