Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Відбулася фінальна конференція програми «Румунія-Україна 2014-2020»

2024.04.18
         Сьогодні, 17 квітня 2024 року, в місті Сучава, Румунія, відбулася фінальна конференція Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. Під час заходу директор Департаменту Ігор Попадюк та начальниця управління проєктної діяльності Lida Cherevko представили проєкти «Безпечне майбутнє» та «АЛЬТЕРА - Альтернативні терапії у Марамуреші та Івано-Франківську», які успішно реалізовані в нашому місті. А директор Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Світлана Криворучко розповіла про етапи імплементації проєкту «Назад до наших спільних коренів» (ROOTS).
         Конференція відзначилася активною участю представників структур управління програмою, бенефіціарів фінансування, представників Єврокомісії, а також представників регіональних і місцевих організацій Румунії та України.
         Учасники заходу змогли обмінятися досвідом та найкращими практиками, спрямованими на спільний розвиток та підвищення якості життя мешканців програмної території.
Нагадаємо, що завдяки реалізації проєкту «Безпечне майбутнє» було збудовано дата-центри у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. Діяльність центрів спрямована на запобігання небезпечним ситуаціям в місті та миттєве реагування при їх виникненні, а також завдяки взаємодії між містами-партнерами покликана сприяти боротьбі з транскордонною злочинністю.
         Бюджет проєкту для Івано-Франківська: 643 782 євро.
         У свою чергу, головним результатом проєкту «АЛЬТЕРА - Альтернативні терапії у Марамуреші та Івано-Франківську» стало створення реабілітаційного центру альтернативної терапії в повіті Марамуреш, а також на базі КНП «Міська дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради». Обидва центри спеціалізуються на реабілітації дітей, які мають захворювання опорно-рухового апарату та центральної нервової системи.
         Бюджет проєкту для Івано-Франківська: 358 700 євро.
         Особливу увагу проєкту «ROOTS» приділено пропагуванню спільної матеріальної та нематеріальної культурної спадщини у містах-партнерах - м. Ботошані (Румунія) та м. Івано-Франківськ (Україна). В рамках його реалізації проводяться облаштування музею «Місто і зброя» на території Палацу Потоцьких.
         Бюджет для Івано-Франківська: 318 987,72 євро
         Сьогоднішня конференція стала важливим кроком у зміцненні співпраці між Румунією та Україною в рамках транскордонного співробітництва та підтвердила наші зусилля в досягненні спільних цілей у сфері сталого розвитку.