Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Відбулася зустріч з керівником Програми «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID)

2021.10.12
     Сьогодні відбулася зустріч з керівником Програми «Конкурентоспроможна економіка України» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Девідом Андерсоном. Ключові завдання Програми «Конкурентоспроможна економіка України» – формування кращого середовища для ведення бізнесу, підтримка нових та інноваційних галузей і підприємств, розвиток експорту та торгівлі.
На зустрічі обговорили реалізацію наявних проектів, які реалізуються за підтримки Програми: центру з розробки та тестування одягу (R&D центр) Framiore на базі інноваційного центру Промприлад.Реновація та кластерну ініціативу «Креативний технологічний простір IT Shared Space», яку реалізовує Івано-Франківський ІТ кластер.
     Обговорили поглиблення співпраці у чотирьох ключових сферах: ІТ, креативні індустрії, виробництво меблів, харчова промисловість.
     Та про можливе долучення міста до проекту «EО Business Incubator», який є частиною Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та розроблений для підтримки інноваційного бізнесу, співпраці з підприємствами у таких сферах, як ІТ-технології, інженерія, сільське господарство, медицина, тощо.