Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Виготовляють, монтують та обслуговують! Бізнес-п'ятниця з міським головою на підприємстві «Техмонтаж»!

2024.03.18

        Вироблено в Івано-Франківську. Ліфти різних конфігурацій, моделей та призначення вже кілька років виготовляють у нашій громаді. Івано-Франківський міський голова у межах підприємницької п’ятниці відвідав місцевий бізнес з виробництва, монтажу та обслуговування ліфтів «Техмонтаж». Підприємство на ринку понад 18 років, розповідає власниця Наталія Човган. Починали з сервісного обслуговування, монтажу та поставки ліфтів. А нещодавно вирішили й самим взятися за виробництво. 

        «Виробництвом ліфтів ми почали займатися недавно, буквально кілька років тому. Можливо, це було таке розширення горизонтів. Питання створити такий продукт, який буде і доступним, і якісним на нашому ринку. Тому що ми мали справу з різним обладнанням, ми працювали з ОТІСом, з такою відомою фірмою як ОТІС. Працювали з турецьким обладнанням. Ми розуміємо принцип роботи ліфтового обладнання, розуміємо як його покращити. Відповідно, в нас була така ціль як покращити певний продукт, який би поєднав найкращі риси цих фірм», - каже власниця компанії «Техмонтаж» Наталя Човган. 

        54-річний Віктор Федунишин у «Техмонтажі» працює вже майже 4 роки. Каже, робота дуже серйозна, адже він відповідає за надійність та якість саме підйомної системи. Помилитися бодай на міліметр у збірці ліфта – означає наразити пасажирів на небезпеку. А тому до своєї роботи чоловік ставиться надсерйозно. 

        «Вони надійні, безпечні і прості у використанні. Це амортизуюча підставка на підрамник, на який ставиться лебідка, яка проводить в рух ліфт. Каучук, гума, армувальна пластина всередині, до якої кріпиться до низу, ставиться отак. Через пластинку. Без пластинки не маю права. Це має бути надійно і якісно», - розповідає робітник Віктор Федунишин. 

        На їхніх ліфтах їздять мешканці новобудов кількох франківських забудівників. Також підприємство «Техмонтаж» виготовило ліфти для закладів у Буковелі та Яремче. Ексклюзивні ліфти у цього підприємства замовив «Промприлад-Реновація». Те, що у нашому місті успішно працює таке виробництво, дозволить з часом без проблем і зайвих труднощів модернізувати ліфти у старому житловому фонді, впевнений очільник громади Руслан Марцінків.