Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

Вихідні дні у Івано-Франківську пройшли під знаком святкування 10-річчя Центру польської культури та європейського діалогу

2023.05.16

        Вихідні дні у Івано-Франківську пройшли під знаком святкування 10-річчя Центру польської культури та європейського діалогу. Ця важлива подія зібрала численних гостей та учасників, які відзначили досягнення центру, впровадження різноманітних ініціатив, та його внесок у розвиток польсько-українських взаємин. 

       Підкреслила масштабність заходу присутність таких гостей як Бартош Ціхоцький, Посол Республіки Польща в Україні, Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Оксана Савчук, депутат Верховної Ради України, Віталій Федоров, заступник міського голови Івано-Франківська, а також представники сфер науки, культури, бізнесу та громадських організацій.

       Одним із головних заходів була дискусійна панель, де обговорювалася роль поляків в Україні у зміцненні культурного діалогу та сприянні соціально-економічного співробітництва між нашими країнами. Серед іншого була організована туристично-краєзнавча програма під назвою "Вулицями давнього Станіславова" з можливістю зануритися у давню атмосферу міста. 

       Завершальною подією був підсумковий вечір, присвячений 10-річчю діяльності Центру польської культури та європейського діалогу. Учасники мали можливість згадати спільні досягнення, поділитися емоціями та планами на майбутнє. Було вручено подяки та нагороди працівникам, волонтерам та партнерам, які допомогли у зміцненні польсько-українського культурного співробітництва. Нагороду за підтримку ініціатив Центру та налагоджену активні співпрацю отримав і виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради. 

       Це святкування стало чудовою нагодою не лише відзначити досягнення Центру польської культури та європейського діалогу, але й показати важливість культурного обміну, діалогу та співробітництва між Україною та Польщею.