Департамент інвестиційної політики,
проєктів, міжнародних зв’язків,
туризму та промоцій міста
Івано-Франківської міської ради
Інновації Розвиток Інвестиції Туризм Бізнес Міжнародна співпраця ЄС Промоція Стратегія Ринок Торгівля Цінності Інтеграція Гранти Імідж Дипломатія Партнери Проєкти Можливості

З допомогою Польщі внутрішньо переміщені особи в Івано-Франківську отримали необхідну допомогу у відновлених приміщеннях

2022.12.15

           14 грудня 2022 р. в Івано-Франківську за участі Генерального консула Республіки Польща у Львові Елізи Дзвонкєвіч відбулося підведення підсумків проєкту підтримки внутрішньо переміщених осіб, в рамках якого було закуплено обладнання та проведено серію інтеграційних заходів. Проект «Покращення умов проживання та інтеграції біженців з територій, що безпосередньо постраждали від російської агресії проти України, у центрах для внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській громаді» було реалізовано спільно Генеральним консульством Республіки Польща у Львові та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради. Фінансування у розмірі понад 26 тис. євро надано Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках Програми «Польська Допомога». Детальна інформація про Програму на сайті.

           Проект мав на меті створення комфортного середовища для ВПО, які були змушені залишити свої домівки і потребують матеріальної та психологічної підтримки, шляхом забезпечення таких осіб належними умовами для проживання та можливостями інтеграції в місцеву громаду. Зокрема для колективного центру розміщення ВПО в Івано-Франківській громаді здійснена закупівля кухонного обладнання (холодильники, електроплити, електрочайники), побутової техніки (пральні машини, сушильні машини), бойлерів, ноутбуків для навчання дітей, переносних обігрівачів та електрогенераторів.

           Також польською стороною профінансовано проведення серії інтеграційних зустрічей місцевого населення з ВПО із залученням психотерапевта, які відбувалися з використанням модерованих настільних ігор. Сесії мали також на меті заохотити людей працювати в команді та здобути навички антикризового менеджменту, а учасники мали змогу проявити свої лідерські навички.